Info

Food injector

Met een food injector, ook wel marinade injector genoemd, kunnen diverse kruiden en smaakstoffen rechtstreeks worden geïnjecteerd in vlees. Niet alleen vloeibare smaakstoffen als pekel of marinade, maar ook vaste ingrediënten als boter, ui en knoflook kunnen eenvoudig aan voedsel worden toegevoegd. Niet alleen voor het op smaak brengen van vlees is het ideaal, maar het kan ook gebruikt worden voor broodjes, donuts en andere situaties waarbij er rechtstreeks smaak toegevoegd moet worden.

Voordelen van een food injector

Niet alleen zal het vlees heerlijk smaken na het toevoegen van smaakstoffen met een food injector, het zal ook nog eens lekker mals en sappig blijven. Bij het injecteren blijven de natuurlijke smaak en het juiste uiterlijk van het vlees behouden. Daarnaast scheelt het tijd, en is urenlang marineren niet nodig.

Een injecteermachine van Günther of Vakona

Sismatec heeft een uitgebreid assortiment aan injecteermachines. Deze machines verschillen van elkaar qua aantal naaldrijen, zuinigheid en de snelheid waarmee de naalden verwisseld kunnen worden. Ook zijn er speciale injecteermachines die geschikt zijn voor grote bedrijven, en speciale injecteermachines die handiger zijn bij een klein bedrijf. Elke injecteermachine is geschikt voor de toepassing bij zowel vis, gevogelte als vlees.

Advies over een food injector?

Wilt u meer informatie over food injectors? Of advies bij het kiezen van de juiste injecteermachine? Neem dan gerust contact op met een van de experts van Sismatec. Wij geven u graag advies bij de overweging of aanschaf van een food injector.