vacatures

Medewerker verkoop binnendienst

Medewerker verkoop binnendienst

Sismatec levert verpakkings- en procesmachines aan klanten in voornamelijk de voedingsmiddelenindustrie binnen Europa. Wij hebben veel ervaring in het integreren van diverse machines in productielijnen en leveren onze projecten vaak turn-key op. Verantwoordelijkheid nemen is voor ons normaal. De producenten waar wij mee werken leveren stuk voor stuk betrouwbare merken en staan wereldwijd bekend als kwaliteitsbedrijven. Door middel van partnerships met deze leveranciers van  A-merken, onze eigen R&D afdeling en het leveren van premium Service, kunnen wij ervoor  zorgen  dat de door ons geleverde ‘oplossingen’ up & running blijven en ontstaan er langdurige relaties met onze klanten.

De cultuur van Sismatec kenmerkt zich als samenwerkend, professioneel, korte lijnen en ‘familiair’ en ook de ontwikkeling en het welzijn van onze medewerkers heeft een hoge prioriteit.

Jouw omgeving

Je maakt als Medewerker Verkoop Binnendienst deel uit van het Sales team en bent de schakel tussen de klant, de  accountmanager, de leverancier en de afdeling service.
Het Sales team bestaat uit meerdere jonge professionals en ervaren medewerkers die de markt van top tot teen kennen. De Verkoop Binnendienst ondersteunt de accountmanagers en binnen het team ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van algemene commerciële werkzaamheden, waaronder het opstellen van offertes en het verwerken en opvolgen van opdrachten, waarbij klanttevredenheid een hoge prioriteit heeft.
Jouw rol

Je bent het eerste aanspreekpunt bij Sales en verantwoordelijk voor het binden van  bestaande en toekomstige klanten door hen op een effectieve, professionele en prettige wijze te adviseren en te ondersteunen.
 Je onderhoudt indien nodig actief contact met klanten, prospects, leveranciers en collega’s, zodat een goede voortgang en nazorg van het commerciële traject wordt gewaarborgd
Je verwerkt orders en offerteaanvragen en draagt zorg voor het tijdig uitvoeren van de orders, het aanmaken van een compleet verkoopdossier, het informeren van de klanten over levertijden en de verzending en het transport.
Je draagt zorg voor een correcte aftersales en zorgvuldige en tijdige afhandelingen van klachten.
Je verzorgt de administratieve werkzaamheden waaronder omzet- order- en leveringsoverzichten.
Je bent mede verantwoordelijk voor de inkoop van machines en controleert deze op juiste prijs, voorwaarden, specificatie en kwaliteit

Je brengt mee

Een opleiding op HBO werk- en denkniveau
Enige werkervaring en een commerciële, klantgerichte instelling
Een goede kennis van Nederlands, Duits en Engels in woord en geschrift
Goede kennis van MS Office en bij voorkeur ook van AFAS
Vakinhoudelijke kennis van de foodbranche is een pre

Wat typeert jou

Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken
Je beschikt over een flexibele, loyale, pro-actieve en positieve instelling
Je bent leergiering, communicatief vaardig, doortastend, enthousiast en sociaal en hebt een positieve ‘can-do’ mentaliteit
Je hebt de capaciteit om mee te groeien met de groei van het bedrijf

Sismatec biedt

Wij bieden jou uitstekende arbeidsvoorwaarden en ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Verder kom je te werken in een professioneel en sociaal team, waarbij er ook veel waarde gehecht wordt aan een prettige en gezellige werkomgeving waarin regelmatig borrels en uitjes georganiseerd worden.

Geïnteresseerd in deze uitdagende functie?

Mail dan jouw sollicitatie naar: info@sismatec.nl of bel voor verdere informatie met
Dianne Bouman, tel. 06 47004413.

Mogen wij contact met je opnemen?

Service | Sismatec