Nieuws & Projecten

Proseal lanceert de CP4 Casepacker

Volledig nieuwe casepackmachines maximaliseren efficiëntie en kosteneffectiviteit tijdens het hele verpakkingsproces. 

Proseal, een wereld leidende fabrikant van traysealmachines kondigt de lancering aan van de CP4 Casepacker, de nieuwste in de CP serie. De CP4 belooft producenten in de wereldwijde voedingsmiddelenmarkt een ongeëvenaard niveau van efficiëntie, flexibiliteit en winstgevendheid in hun verpakkingsproces te bieden. De nieuwe CP4 van Proseal verschilt van de CP2 en CP3 die momenteel deel uitmaken van de CP-lijn door zijn vermogen om trays met een nog hogere productie te verpakken. De doosverpakkingsmachines zijn klaar om naadloos te worden geïntegreerd met bestaande Proseal traysealmachines.

De CP4 verpakt een breed scala aan trayformaten en sealprocessen variërend van verse producten, eiwitten, snacks en kant-en-klaarmaaltijden. Deze machine kan tot 240 verpakkingen per minuut verwerken (afhankelijk van het product) en is uitgerust voor alle soorten doosformaten en configuraties, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor productielijnen met hoge volumes. De CP4 is ontworpen met een efficiënte voetafdruk voor doorvoer en belichaamt de naadloze integratie van geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke bediening. De machine is uitgerust met Proseal's nieuwste besturingssysteem voor intuïtieve bediening en realtime prestatiebewaking. Hierdoor kunnen voedselproducenten mogelijke problemen snel aanpakken, waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt en de productiviteit wordt gemaximaliseerd.

"De lancering van de CP4 Casepacker is een monumentale ontwikkeling, niet alleen voor Proseal, maar voor de hele voedingsmiddelenverpakkingsindustrie", zegt Jon Garner, Proseal President. "De geavanceerde functies, het compacte ontwerp en de flexibiliteit van de CP4 maken het tot een baanbrekende oplossing voor voedselproducenten die hun verpakkingsactiviteiten willen optimaliseren." 

De CP4 heeft snel afneembare transportbanden voor eenvoudig bandonderhoud en een opmerkelijke functie is een snel afneembaar gereedschapsysteem dat de productwisseltijden aanzienlijk verkort en in minder dan een minuut kan worden voltooid. De Casepacker is uitgerust met Proseal's ProMotion™ intelligente trayafstandssysteem. ProMotion™ regelt de toevoer van trays en zorgt ervoor dat ze continu in de machine worden gevoerd zonder te stoppen, waardoor dozen worden gevuld met een snelheid van 240 verpakkingen per minuut. De CP4 kan een grote verscheidenheid aan verpakkingsformaten verwerken, waaronder trays en potten in materialen zoals A-PET, C-PET en karton.

De technologie maakt ook gebruik van de reserveonderdelen van Proseal, die worden gedeeld in hun assortiment voor het sealen van trays en het verpakken van dozen. Dit bevordert gebruiksgemak en minimale opslagvereisten voor een groot aantal onderdelen in de productieruimte, waardoor de machines op de vereiste productiesnelheden kunnen draaien met minimale uitvaltijd of onderbrekingen.

proseal-cp4-casepacker
proseal-cp4-casepacker
proseal-cp4-casepacker

Bron: Proseal

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.