Nieuws & Projecten

Sismatec en REX introduceren AKS 65 en AKS 65M systeem

Industriële worstproductie met REX afdraai- en ophangtechnologie
De afdraai- en ophangtechnologie van REX-technologie en Sismatec staat voor maximale flexibiliteit. De procesoplossing is innovatief met een maximale productiviteit en flexibiliteit van alle soorten worsten. Ongeacht of u natuur-, kunst- of collageendarmen verwerkt, de ophangsystemen vullen exacte porties op maximale snelheid.

Het vulproces vindt plaats via de REX vacuümvuller. Het product wordt zachtjes door de rotorkamer getransporteerd waarbij de restlucht maximaal wordt afgevoerd.
Dit vormt de basis voor de productkwaliteit van uw worsten.

AKS 65 – halfautomatische darmwissel met revolvertechnologie
In de uitvoering zonder darmmagazijn wordt de darm met de hand op de afdraaihoorn geschoven.

Speciaal voor bij het verwerken van natuurdarmen, maar ook voor alle kunst- en collageendarmen, wordt de darm op de afdraaihoorn getrokken. Het wisselen van de darmen gebeurt eenvoudig door het activeren van de 2-handbediening op de AKS 65. Dit garandeert de kortste wisseltijden voor de maximale productie bij gebruik van de 3-voudiger revolver en maximaliseert de stilstand tijden.

REX AKS 65 kalibratiesysteem | Sismatec
REX AKS 65 kalibratiesysteem | Sismatec
REX AKS 65 kalibratiesysteem | Sismatec

AKS 65M – volautomatische darmwissel voor alle kunstmatige- en collageen darmen
De AKS 65M is in combinatie met het RHS 330 ophangsysteem perfect afgestemd op de volautomatische worstproductie. De darmen worden automatisch via het magazijn op de afdraaihoorn geladen. De revolvertechnologie, uitgerust met 3 afdraaihoorns, garandeert een wissel van darmen in minder dan 2 seconden.

Het afdraaisysteem bepaalt de lengte van de portie
De continu draaiende vacuümvuller vult het product in de darm. Het afdraaisysteem bepaalt de exacte afdraaipositie en zorgt, in combinatie met de uiterst dynamische REX-servoaandrijving voor een gelijke lengte en een maximaal productiecapaciteit. Hoeveelheden van meer dan 2.500 stuks/minuut zijn mogelijk voor kunst- en collageendarmen en tot 1.000 stuks/minuut voor natuurdarmen, telkens afhankelijk van de worstlengte en het kaliber.

Kalibratiebanden zorgen voor exacte lengtes
De twee kalibratiebanden na het afdraaisysteem ronden het concept af. Ze kunnen gemakkelijk aan het kaliber worden aangepast door aan de twee stelschroeven te draaien. Dit garandeert altijd een flexibel gebruik voor alle soorten darmen met verschillende kalibers. Bovendien worden de insteltijden tot een minimum beperkt. De verplaatsing en de bandsnelheid worden automatisch geregeld door de eenvoudige bediening op het touch-screen op de vacuümvuller.

RHS 330 – maakt ophangen gemakkelijk
De AKS 65 brengt de gedraaide worstenketting rechtstreeks over op de haken van de RHS 330. Ongeacht of de worstenkettingen gebogen of recht zijn, brengen de kalibratiebanden van de AKS het ophangpunt precies over de haak. Het aantal stuks per “lus” aan de haak, alsmede door de groepen, worden ingesteld en opgeslagen in het productprogramma van de vacuümvuller. De smalle steek (rooster) van de vanghaken garandeert een maximale belading van de rookstok en dus ook van het rook- en kooksysteem.

De RHS 330 kan, net als de AKS 65, perfect aan de lengte van het bedienend personeel worden aangepast door de optionele werkhoogte verstelling.

REX AKSM | Sismatec
REX AKSM | Sismatec
REX AKSM | Sismatec

Kenmerken van REX-technologie
REX kenmerkt zich door maximale productflexibiliteit, de hoogste draaicapaciteit, een eenvoudige bediening, minimale insteltijden, lage onderhoudskosten en een REX-hygiënisch ontwerp.

Prestatiegegevens REX
- Tot 2.500 porties/minuut met kunst- en collageendarmen
- Tot 1.000 porties/minuut met natuurdarmen (capaciteit afhankelijk van productlengte / gewicht)
- Kaliberbereik: 13-50 mm (verschillende verplaatsingsvarianten)
- Porties lengtes: vanaf 25 mm
- Lengte afdraaihoorn: 430 mm of 530 mm
- Lengte ophangsysteem: 330 cm

Optionele uitrusting REX
- Verhoging van de werkhoogte voor AKS 65 en RHS 330 met 150 mm
- Sensor om het einde van de darm te detecteren
- Darm opzet apparaat
- Online toegang op afstand via internet
- Darm tracker

Advies en informatie
Wenst u meer informatie over de AKS 65 (M) van REX & Sismatec? Neem gerust contact met ons op via (0031) (0)546 874 111.
Onze verkopers/adviseurs luisteren graag naar uw wensen met betrekking tot uw bedrijfsproces.

Bekijk de video's hieronder met betrekking tot de REX AKS 65 en REX AKS 65M

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.