Nieuws & Projecten

Sismatec & Sismation: Slimme automatisering oplossingen

Automatisering speelt een grote rol in de huidige productie- en verpakkingsprocessen. Sismatec is ook daarvoor uw partner. Met de automatiseringstak ‘Sismation’ biedt het bedrijf een extra merk onder hetzelfde vertrouwde dak. “De engineers van Sismation werken nauw samen met onze Technische Dienst (TD)”, vertelt Rogier Drost, Technisch Manager bij Sismatec. “Een aantal collega’s hebben de stap gemaakt van de TD naar het engineeringteam van Sismation. Dankzij hun ervaring en veel creativiteit weten we voor onze klanten efficiënte en zeer praktische oplossingen uit te werken. Als het simpel kán, proberen we dat ook zo te houden.” De combinatie Sismatec en Sismation maakt het mogelijk om klanten maatwerk te leveren. “Naast het standaardassortiment machines van Sismatec, kunnen we nu totaaloplossingen aanbieden van complete lijnen en processen. We ontzorgen bedrijven volledig.” 

Werkwijze

“Wij komen graag op bezoek om mee te kijken naar de huidige processen”, vervolgt Gilian Buis, Accountmanager bij Sismatec. “We brengen de wensen en eisen in kaart en nemen zoveel mogelijk aspecten mee in het plan. Vervolgens werken de engineers en het projectmanagementteam één of meerdere concepten uit. Daarbij houden we natuurlijk rekening met efficiëntie, simpel werken en de continuïteit van het proces. Deze concepten bespreken we met de klant. Na goedkeuring van een van de concepten, werken we een detailtekening uit. De projectmanagers koppelen tijdens dit proces frequent terug, zodat we samen met de klant tot een juist ontwerp komen. Engineering, software en assemblage doen wij allemaal zelf, totdat de oplossing gereed is voor een Factory Acceptance Test.”

Sismatec heeft dus alles in eigen huis: van het eerste concept tot de totaaloplossing, van lay-out tot en met programmering. “Wij verzorgen de installatie én training van de medewerkers. Onze projectleiders werken het hele traject tot in de puntjes uit, zodat alles vlekkeloos verloopt. Na oplevering is de service-afdeling van Sismatec verantwoordelijk voor de after sales en service support. Wij zijn 24/7 bereikbaar. “Benieuwd naar de mogelijkheden van automatisering voor huidige of nieuwe processen? We komen graag op bezoek om dit te bespreken”, besluit  Gilian Buis.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie
November 2023 - jaargang 30 - nummer 8
Automatiseren

sismation-casepacker

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.