Nieuws & Projecten

Snijden en verpakken op ‘t hoogste niveau

In Meppel staat de vleeswarenfabriek van Ton Aarnink. Met kennis van zaken, een sterk team en kwalitatief hoogwaardige machines, kan deze slager pur sang praktisch alles maken.

Maar liefst vijftig jaar is Ton Aarnink al werkzaam in het slagersvak. Op zijn vijftiende ging hij aan de slag als slagersjongen, enkele jaren later begon hij zijn eigen slagerij. Toen hij daar na een jaar of twintig geen brood meer in zag, stapte hij over naar de productie van worst- en vleeswaren.  Ton Aarnink: “Ik begon in Deventer met het produceren van vleeswaren in een klein pandje. Het bedrijf groeide hard. Aan de nieuwbouw uit 2000 hadden we in 2007 net een stuk aangebouwd, toen de firma Dengerink voorbijkwam. Of ik interesse had om het bedrijf over te nemen. Aangezien ik net flink had geïnvesteerd, had ik dat niet. Uit pure nieuwsgierigheid ging ik toch even kijken. Een overname was het gevolg,” lacht hij.

Luisteren naar de klant

Aarnink produceert de meest uiteenlopende worst- en vleeswaren voor het hogere marktsegment, waarbij ze zich vooral richten op de foodservices- en retailsector. Van ham tot chipolataworst, en van kip tot verschillende soorten spek. Met zijn slagersachtergrond kan Ton voor klanten veel betekenen in het produceren van goede producten. “Concurreren op prijs doen wij niet,” stelt hij. “Goede en eerlijke producten maken, dát is waar het bij ons om draait. Daarom produceren wij vleeswaren met het Beter Leven keurmerk en hanteren we hoge kwaliteitsnormen die bovendien continu worden bijgesteld. Zo bevat ons vlees bijvoorbeeld minder zout, E-nummers en kunstmatige toevoegingen. Ook produceren we gluten- en allergeenvrij.”

24 uur snijden en verpakken

De slagers bereiden de worst- en vleeswaren op ambachtelijke wijze in de slagerij, worstmakerij en kokerij. Een deel wordt na bereiding direct gevacumeerd en in bulkstukken afgeleverd, de overige producten worden gesneden. In Deventer begon Aarnink met één kleine slicer voor die enkele klant die graag iets gesneden wilde hebben. Inmiddels werken ze met vijf snijlijnen, die soms wel 24 uur per dag in bedrijf zijn. “We leveren kleinverpakkingen, met één, twee of drie plakjes, tot kilopakken en alles wat daar tussenin zit. Betrouwbare en snelle machines zijn daarom van levensbelang voor ons bedrijf.”

_______________________

‘Voor ons staat betrouwbaarheid van machines op nummer één’

_______________________

Service van Sismatec

“De afgelopen jaren kregen we steeds meer nieuwe klanten en is ons bedrijf behoorlijk gegroeid,” vertelt Ton. “Daardoor moest ook ons machinepark worden uitgebreid. Operationeel directeur, Aran Slooff zocht uit welke leverancier het best tegemoet komt aan onze eisen en wensen. Voor ons staat betrouwbaarheid van machines op nummer één. En de service achteraf moet ook perfect zijn. We kunnen het ons niet permitteren dat er een machine stilvalt en er pas aan het eind van de week een monteur beschikbaar is om het op te lossen. De keuze viel op Sismatec; een betrouwbare organisatie met een eigen technische dienst, en degelijke merken.”

Monteur om de hoek

“Monteurs zitten verspreid door het hele land en er woont er hier zelfs een om de hoek. Hun technische kennis is goed op peil en onderdelen zijn altijd op voorraad,” weet Aran. “Wij werken met een snijmachine van Treif en traysealers van Proseal. Tijdens het aankoopproces werden de machines hier al geplaatst, zodat we ze vrijblijvend konden testen. Dat was heel waardevol. We merkten toen direct dat de machines snel zijn en het eindproduct er keurig uitziet. De Proseals worden geleverd met verschillende mallen die je eenvoudig en snel kunt wisselen. Met onze grote diversiteit aan verpakkingsmaten werkt dat erg prettig. Beide machines zijn bovendien eenvoudig te bedienen. Dat is noodzakelijk, omdat er hier zowel hoog- als laaggeschoold personeel werkt. Sismatec geeft deugdelijk advies en begrijpt heel goed wat voor ons belangrijk is. Het contact is persoonlijk en gebaseerd op vertrouwen. Wanneer je met serieuze bedragen aan het investeren bent, is dat heel prettig.”

Kijk op de toekomst

Het assortiment van Aarnink Vleeswaren is breed. “Eigenlijk iets té breed,” concludeert Ton, “maar ik kan slecht nee verkopen. De kracht van ons bedrijf is dat we goed luisteren naar wat de klant wil. Laatst kwam er een bijvoorbeeld een klant die graag achterham met rucola wilde hebben. Dan maken we proefjes, net zolang tot we de perfecte ham hebben. Zodra iemand een bijzondere wens heeft, is er vaak alweer een nieuw product geboren.”

_______________________

‘We werken met vijf snijlijnen die soms wel 24 uur per dag in bedrijf zijn’

_______________________

 

Bron: https://www.vakbladvoedingsindustrie.nl/archief/foodprocessing/snijden-en-verpakken-op-t-hoogste-niveau

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.