Nieuws & Projecten

Verpakken van vis en zeevruchten

Sismatec en Proseal bieden met de geavanceerde traysealers de oplossing voor het verpakken van een breed scala aan vis- en zeevruchtenproducten, waarbij de houdbaarheid wordt verlengd en voedselverspilling wordt tegengegaan. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat zeevruchten van hoge kwaliteit zo veilig en vers mogelijk bij de consument worden afgeleverd. Dit zijn factoren die bedrijven helpen kansen te maximaliseren in zo'n snelgroeiende, maar concurrerende markt omtrent zeevruchten.

proseal-gt2e-traysealers

De bacteriën in de darmen en kieuwen van vis en zeevruchten werken snel om het eiwitweefsel af te breken, waardoor het voedsel snel bederft. Het is daarom erg belangrijk om verse vis en zeevruchten goed te verpakken, zodat het voedsel zijn kwaliteit kan behouden tijdens de soms lange toeleveringsketen en de krachtige behandeling in de winkel.

Proseal GTe-assortiment

Het GTe-assortiment is ontworpen voor een betrouwbare en consistente werking in omgevingen met veel zorg voor levensmiddelen. Het GTe assortiment heeft de flexibiliteit om een groot aantal hoogwaardige heatseals uit te voeren, waaronder Gas Flush (MAP), vacuüm en gas. De apparatuur is bewezen en goedgekeurd voor Skin Pack met 10k OTR visfolie, wat vereist is in de industrie.

Proseal GT2e | Sismatec

Innovaties Proseal

Een van de vele innovaties van Proseal is de geavanceerde begassingstechnologie die gebruikmaakt van een snel en efficiënt begassingssysteem dat het gas consequent en nauwkeurig plaatst en een extreem laag gasresidu in de verpakking achterlaat. Concreet betekent dit dat visverwerkers deze techniek kunnen blijven toepassen om de houdbaarheid te verlengen, zonder dat een duur vacuümsysteem nodig is. 

Skinverpakkingen

Proseal was één van de eerste fabrikanten die skinverpakkingen op de markt bracht. Proseal is uitgebreid betrokken geweest bij het creëren en ontwikkelen van skintechnologie, waarbij gewerkt is aan het ontwerp van een zeer efficiënt systeem dat een reeks verschillende hermetische afdichtingen op een skin board kan uitvoeren, wat een esthetischer eindproduct oplevert.

Met behulp van de bovenstaande beschreven processen spelen Sismatec en Proseal in op het verlengen van de houdbaarheid van het product, waardoor het product beter geschikt is voor de detailhandel. Bovendien wordt bijgedragen aan de veiligheid en versheid voor de eindgebruiker door de groei van bacteriën aanzienlijk te vertragen.

Bron: Vaktijdschrift Fish&Co
Meer informatie: Sismatec | Tel +31 (0) 546 874113 | info@sismatec.nl | www.sismatec.nl

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.