CONVENIENCE
& SISMATEC
Sismatec is specialist op het gebied van proces en verpakkingsoplossingen in de convenience sector.  Voor elk vraagstuk, zowel voor een hoge flexibiliteit als voor hoge doorvoersnelheden heeft Sismatec binnen deze sector zeer geschikte oplossingen.

Wilt u meer weten over ons uitgebreide assortiment aan zowel stand-alone als lijnoplossingen voor de convenience sector? Scrol dan door naar beneden.

Technologisch partner in de Convenience sector

Automatisering van productie- en verpakkingsprocessen binnen de convenience sector kan in samenwerking met Sismatec. Voor zowel stand-alone machines als volledig geintegreerde productielijnen. Op basis van state of the art machines, kennis door jarenlange ervaring en eigen research en development kan Sismatec als technologisch partner convenience productie volledig inrichten en optimaliseren.

Benieuwd naar de mogelijke oplossingen voor de convenience industrie? Klik op onderstaande buttons of scroll door.

Bewerken & bereiden met Sismatec

Bereiden | Mixen en mengen

Sismatec & Vakona maken het mengen van grote hoeveelheden van allerlei soorten voedingsmiddelen, zoals salades, vlees-, vis- en gemaks-producten mogelijk. Vanwege een brede scala aan types, uitrustingsopties en hoge mate van individualisering is de hoogst mogelijk mate van klant specifieke productoptimalisatie mogelijk. Altijd met het grootste gebruiksgemak.

De mixers van Vakona zijn verdeeld over drie reeksen. De standaard FM serie, de VM serie voor vacuümomstandigheden en de ESK serie voor energie besparend koud tumblen van  product. Alle drie de series zijn beschikbaar in volumes van 60 tot en met 1800 liter.

Vakona-vm-serie-sismatec
Slsmatec-CCM-Sismatec-2

Bewerken & bereiden | Cutteren, emulgeren, mixen en meer

Met het merk Slsmatec beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze cutter machines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen met één machine worden uitgevoerd. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Versies: 5, 60, 90, 110, 200, 400 & 800 liter.

De machines behandelen naar genoeg alle taken die betrokken zijn bij de productie van verwerkte convenienceproducten: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk. Processing van o.a. sauzen, dressings, puree, mayonaise, ketchup, humus en meer.

Bereiden | Frituren, garen en koken

De machines van Schomaker bieden oplossingen op het gebied van garen, frituren en bakken van product.  Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

De verschillende contact cookers, frituursystemen en hete lucht ovens zijn geschikt voor een grote variatie aan product en productie processen. Zo is de de Contact cooker type SKB is geschikt voor zorgvuldig en gelijkmatig koken, regenereren en bruinen van het product in eigen vocht, zonder extra olie of vet. De frituren SFT-T, SFE-T zijn geschikt voor het frituren/braden van vleesproducten met een producthoogte van 150 mm.

           

Schomaker-pre-duster-stwc-sismatec
Firex-sismatec

Bereiden | Multifunctioneel koken

Sismatec & Firex bieden een oplossingen voor stoven, koken, bruinen, frituren, stomen en snelkoken. De betterpannen zijn voorzien van de nieuwste software en verkrijgbaar in elektrische en gasverwarmde versies. Het compacte formaat en het multifunctionele systeem van deze apparatuur maakt biedt vele mogelijkheden, dankzij de elektronische applicatie kunnen er verschillende kookprogramma’s ingesteld worden (voor stomen en koken onder druk) voor productie: van omeletten tot visfilet, gestoomde groenten tot vleessauzen en nog veel meer.

Portioneren met Sismatec

Portioneren | Verschillende manieren

Sismatec & Treif gaan voor hoge prestaties, eersteklas snijkwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening. De partnership heeft jaren lange ervaring bij het slicen, blokjes & reepjes snijden en snijden op gewicht van producten voor de convenience sector. Meer informatie omtrent het snijden van bepaalde producten kan gevonden worden bij de segmenten vlees, vis, wild & gevogelte en zuivel & kaas

Wegen, doseren & vullen met Sismatec

Wegen, doseren & vullen | Afvullen

Sismatec &  Turbo voor het automatisch of manueel vullen en doseren van product. Verkrijgbaar met een of meerdere koppen voor het vullen & doseren van bijvoorbeeld meerdere banen. De state of art koppen zorgen een optimale afvul verspreiding van vloeistoffen en het beheersen van druppelen.

Verschillende extra opties zijn beschikbaar voor bijvoorbeeld temperatuur controle, automatische toevoer, decoratiestijlen, snelheden en zeer specifieke producten.

multihead weigher

Wegen, doseren & vullen | Multiheadweighers

Sismatec & Bilwinco gaan elke verpakking- en doseer uitdaging aan en zetten efficiëntie en prestatie bovenaan.  De multihead weighers zijn op maat gemaakt, gebaseerd op zorgvuldige studies van producten, productielijnen en mogelijke probleemgebieden. Omdat weegbehoeften van product tot product verschillen, zijn de wegers in twee groepen onderverdeeld: wegers voor droge en natte producten. Dit zorgt voor optimale en kosteneffectieve prestaties in elke productgroep.

Verpakken met Sismatec

Verpakken | Tray afstapeling en toevoer

Sismatec & Intray garanderen een betrouwbare input van enkele, op de juiste positie geplaatste en onbeschadigde verpakkingen. Of het nu gaat om een plastic of kartonnen, hoog of lage, groot of kleine verpakking, Sismatec & Intray zorgen voor de juiste oplossing.

De Intray ontroesters zijn de meest geavanceerde ontnester wanneer kant-en-klaar maaltijd product precies en voorzichtig moet worden geplaatst in elke mogelijk verpakking.

Intray-sismatec
Proseal-gt2sx-twin-1-sismatec

Verpakken | Traysealen

Sismatec & Proseal maken een continu verpakkingsproces van de hoogste kwaliteit mogelijk. De automatische, high-speed,  in-line trayseal machines met volledig vacuümfaciliteit zijn ontworpen voor de hoogste eisen. De kern van het ‘e’-ontwerp is de flexibiliteit om elke stijl van heat seal op een voorgevormde bak uit te voeren, of dat nu atmosferisch, MAP, VMAP, Skin, Skin Plus of Skin Deep is.

Elk van deze opties kan nu of op een later tijdstip worden toegevoegd of indien nodig zelfs worden verwijderd. Deze flexibiliteit biedt de gebruiker de zekerheid dat, ongeacht de nieuwste verpakkingstrend, de apparatuur geschikt is voor de toekomst.

Klik ‘convenience productie’ voor een voorbeeld van een geïntegreerde convenience productie lijn.

Onze partners/merken