WILD EN GEVOGELTE &
SISMATEC
Het voorbereiden, bewerken en verpakken van wild & gevogelte kan op talrijke manieren. Door middel van een groot assortiment machinerie en jarenlange ervaring is Sismatec een betrouwbare technologisch partner van bedrijven, groot & klein.

Wilt u meer weten over ons uitgebreid assortiment aan machines en toepassingen voor wild & gevogelte?

Technologisch partner in de Wild & Gevogelte Sector

Het bewerken, voorbereiden, portioneren en verpakken van wild en gevogelte kan in samenwerking met Sismatec op veel verschillende manieren. Sismatec levert standalone machines en complete productie- en verpakkingslijnen voor organisaties in de sector wild & gevogelte.

Als technologisch partner zetten wij de wens van de klant bovenaan en streven wij altijd naar een betrouwbaar en continu productie proces. Door partnerships met vooruitstrevende organisaties, A-merken en veel specialisten in deze sector is Sismatec in staat de beste oplossing aan te bieden en te realiseren.

Wilt u ons machinerie assortiment voor wild en gevogelte bekijken? Klik hier op de button.

Bewerken & bereiden met Sismatec

Bewerken | Mengen en tumblen

Sismatec & Vakona maken het mengen, balanceren, masseren, marineren en tuimelen van alle wild & gevogelte producten mogelijk. De machines van Vakona maken indruk door de hoge gebruikersvriendelijkheid, die wordt bereikt door eenvoudige bediening en eenvoudige reiniging.

Door de grote keuze aan uitrustingsopties wordt een hoge mate van individualisering bereikt om een zo hoog mogelijk niveau van klant specifieke productoptimalisatie te bereiken. Naast de standaard FM serie, is de VM en ESK serie ontworpen voor specifieke processen zoals mengen onder vacuüm omstandigheden.

Vakona-VM-1800-Sismatec
Slsmatec-CCM-Sismatec-segment

Bewerken & bereiden | Cutteren, emulgeren, mixen en meer

Met het merk Slsmatec beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze universeelmachines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen in een machine worden uitgevoerd. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De machines behandelen diverse taken die betrokken zijn bij de productie en bewerking van wild & gevogelte: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk.

Bewerken | Injecteren

De samenwerking tussen Sismatec en Vakona gaat verder dan de FM series. De automatisch pekel injectoren van Vakona zijn volledig ingericht naarmate de eisen van  pluimvee productie. Door de nieuwste technologie zijn de pekelinjectoren van Vakona instaat maximale injectienauwkeurigheden te behalen.

Door de robuuste constructie en het compacte design zijn de machines gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Injectiepatronen zijn variabel in te stellen via de automatische riempositionering. De pekel injectoren zijn beschikbaar in verschillende types, afhankelijk van het aantal injectoren: 17, 21, 26, 52, 54-105 en 81-184.

Vakona-PI-54-105-Sismatec
NOCK-CBP-Kip-Sismatec

Bewerken | Ontvliezen & onthuiden

De Nock Cortex CBP series zijn speciaal ontworpen voor het automatisch villen van kippenbouten, en kippenborsten.

De CBP machine is beschikbaar de types 496 en 695. Deze types staan voor twee verschillende groottes van machine, de arbeid breedte van de 496 is bijvoorbeeld 430 mm in vergelijking tot 600 mm bij de 695.

Standaard uitgerust met een speciaal mes voor gevogelte, transportrol voor gevogelte en speciale stervormige drukwielen voor het villen van kipdrumsticks.

Bereiden | Frituren, garen & koken

De machines van Schomaker bieden oplossingen op het gebied van garen, frituren en bakken van wild en gevogelte producten. Bij veel machines kan er gedacht worden aan een elektrische variant zoals de elektrische gaar lijn voor het minimaliseren van de CO2-footprint.

Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

Schomaker-SFE-SFT-continuous-frying-Sismatec

Bereiden | Paneren & marineren

De paneer en marineer lijnen van Schomaker zijn onder andere geschikt voor kipfilet, spiesjes, (kip)schnitzels en vele andere producten.

De SMD machine reeks zorgt voor een tempura of bierbeslag laag op product. De SNP machines bedekken producten volledig met nat beslag of vloeibaar ei.

Bereiden | Koken

Sismatec & Firex bieden multifunctionele oplossingen: stoven, koken, bruinen, frituren, stomen en snelkoken.  De betterpannen zijn verkrijgbaar in elektrische of gasverwarmde versies, met meerdere capaciteiten van 50 tot 550 liter. Het opslaan, bewerken en laden van verschillende programma’s en recepten gaat zeer gemakkelijk, ook zonder uitleg of kennis van product.

Standaardprogramma’s voor bijvoorbeeld gestoomde groenten en kipfilet zijn aanwezig. De betterpannen van firex zijn een onvervangbaar element in iedere kantine en grootkeuken.

firex-kookketel-kookketels

Portioneren met Sismatec

Portioneren | Portioneren op gewicht

Op het gebied van portioneren op gewicht van vlees en wild en gevogelte is Treif al jarenlang marktleider. Treif behaald optimaal nauwkeurige precisie snedes dat resulteert in een minimale verspilling, maximale consistentie en het behalen van extra winst. Exacte porties van bijvoorbeeld vis of kalkoen zijn geen toeval dankzij het onlangs vernieuwde Dynamic Feed System dat zorgt voor een continu, maar zacht en product-aangepast producttransport naar het mes.

  • Voor hoge snelheden, hoge doorvoer en consistentie is de Treif Falcon-evolutie perfect geschikt.
  • De Jaguar, Lion en Puma zijn machines met hoge snijkwaliteit maar voor een kleine capaciteit. Ingevroren tot maximaal – 4 graden zijn voor deze machines geen probleem.
Treif-Twister-mat-CMYK-Sismatec

Portioneren | Dicing

Naast het snijden van vlees is het in blokjes en reepjes snijden van wild en gevogelte voor Treif ook geen probleem.

Hoge prestaties, eersteklas snijkwaliteit, gebruiksvriendelijke bediening en optimale hygiëne functies zijn keywoorden die Trief hoog in het vaandel heeft en die indruk zullen maken op iedereen die bekend is met snijmachines.

Door middel van een superieur en breed aanbod van machines voor kleinere slagerijen tot groot industrie heeft is Treif al jarenlang marktleider op het gebied van snijden.

Het aanbod bestaat uit de Treif AVITOS, TWISAN, TWISTAS, TWISTER SP, TWISTER, TWISTER (basic), ARGON +, FLEXON en de Treif FELIX. De machine verwerkt vis producten met een lengte tot 550 mm en bereikt afhankelijk van de vissoort productiviteit van 1.400 k/u.

Portioneren | Slicing

De verschillende DIVIDER machines van Treif bieden een breed scala aan mogelijke voor het in plakjes snijden van wild & gevogelte zoals kip of kalkoen. De machine kan zowel stand alone als in lijn geintergreerd functioneren.

De serie reeks biedt mogelijkheden voor kleine en grote capaciteit, van een flexibele instapoplossing tot een volledig geautomatiseerde lijn. De nieuwe ontwikkelingen zorgen voor gebruiksvriendelijkheid, onderhoudsgemak en optimale productie m.b.t. snelheden en snijkwaliteit.

Treif-divider-startup-Sismatec

Vullen en doseren met Sismatec

Wegen, doseren & vullen | Multiheadweighers

Bilwinco-oplossingen zijn op maat gemaakt, gebaseerd op zorgvuldige studies van producten, productielijnen en mogelijke probleemgebieden.

Sismatec biedt in samenwerking met Bilwinco semi-of volledig automatische weighers en complete oplossingen voor voeren, multihead wegen, vullen, portioneren, positioneren en verpakken en transport. Hierbij is een breed scala aan product soorten (nat en droog), groottes en aantallen mogelijk.

Alles is gericht op het verhogen van productiviteit, het verlagen van onderhoudskosten en het bevorderen van uw totale winst.

Bilwinco-100-Sismatec

Verpakken met Sismatec

Verpakken | Traysealen

De samenwerking tussen Sismatec & Proseal biedt de beste oplossing voor het traysealen van product.

De traysealers van Proseal staan bekend door de hoge efficiëntie, de gemakkelijk bediening en reiniging plus de enorme flexibiliteit van de machines. De state of the art seal, vacuum/gas en skin technieken garanderen een continue verpakkingsproces in de wild & gevogelte sector.

Naast een continu verpakkingsproces, minimaliseert de traysealer het gebruik van plastic en de footprint van productie. De machines zijn in staat verschillende sealprocessen uit te voeren en bijna alle mogelijke verpakkingen te topsealen.

Proseal-gt5-skin-deep-sismatec

Verpakken | Thermoform, dieptrekken

Thermovormen en vacumeren van een grote variatie aan wild & gevogelte soorten is voor Sismatec & Webomatic geen probleem. Vanaf de eerste dag heeft Webomatic zich gericht op wat ze het beste kunnen: vacuümverpakking. Mechanische engineering, innovatie en technologie “made in Germany – made to last”. De Webomatic vacuümverpakkingsmachines bieden een optimale verpakking van food en non-food producten zoals de wild & gevogelte sector.

  • De WEBOMATIC kamerbandmachine WBM 1350-II staat voor een superieure verpakkingstechnologie dat instaat is op grote schaal te produceren. De machine is bij uitstek geschikt voor het automatische vacuümverpakkingsproces van grote partijen en producten in vacuümzakken. Waarbij de focus voornamelijk ligt op vleesproducten (met of zonder bot), zuivelproducten en andere bederfelijke levensmiddelen.
  • De ML-C 7600 is de ideale machine voor grote serie producties en is in staat folie tot 600 um te verwerken met een breedte van 662mm in herhaalde lengtes tot 1000mm en een maximale diepte van 190mm.

Onze partners/merken