WIJ ZIJN SISMATEC

Vegetarisch & Sismatec

Technologisch partner in de vegetarische sector

Het voorbereiden, bewerken en verpakken van vegetarische producten kan op talrijke manieren. Sismatec levert A-merk en klantspecifieke oplossingen voor vegetarische productie. Continue optimalisatie, R&D en het inzetten van de beste technieken garandeert een future-proof productie. Sismatec focust zich de laatste jaren intens op vegetarische productie.

Door middel van ons brede assortiment machines voor diverse sectoren in de voedingsmiddelenindustrie weet Sismatec perfect in te spelen op de nieuwe en steeds veranderende eisen en wensen van de vegetarische sector. Op basis van state of the art machines, kennis door jarenlange ervaring en eigen research en development kan Sismatec als technologisch partner organisaties in de vegetarische markt helpen met een productieproces dat betrouwbaar, kwalitatief superieur en klaar voor de toekomst is.

Wil je de oplossingen bekijken of informatie aanvragen? Kies een button.

Toepassingen in de vegetarische sector

Segmentoplossingen

Bewerken & bereiden

Emulgeren, mixen en meer

Met het merk Uzermak beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze universeelmachines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen in een machine worden uitgevoerd. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De machines zijn instaat veel verschillende productie stappen binnen de vegetarische sector te combineren efficiëntie en kwaliteit te maximaliseren: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren en meer. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk.

Cutteren

Sismatec & Mado hebben jarenlange ervaring in het snij en cutter proces van producten in verschillende sectoren. De MADO cutters voor bijvoorbeeld het cutteren van Jackfruit ten behoeve van vegetarische productie. De machinebehuizing is volledig gesloten en voorzien van een geïntegreerd ventilatiesysteem. De complete machinebehuizing, alle functionele onderdelen en de kom zijn gemaakt van roestvrij staal, inclusief uitlaatschroef.

MADO beschikt over grote industriële cutters, middelgrote cutters en de kleine cutters voor op een tafel. Alle cutters van MADO staan garant voor uitstekende snijresultaten dankzij de diepe komconstructie en een speciaal ontwikkelde snijgeometrie.

Mengen en masseren

De VM Vacuüm- Meng- en Masseer machines van Vakona zijn ideaal voor vegetarische productie. Dankzij het brede scala aan uitrustingsopties is mengen, ophopen, masseren, marineren en/of tuimelen van vegetarische producten (vega vlees) geen probleem voor de VM machine reeks van Vakona.

Voor een zo hoog mogelijke mate van klant specifieke productoptimalisatie zijn de machines individueel zeer specifiek af te stellen en af te richten. De VM kom wordt tijdens productie volledig en gasdicht afgesloten zodat het product niet beschadigd of aangepast wordt. Beschikbaar in volumes van 60 tot en met 1800 liter inhoud.

Vacuumvullen & vormen

Sismatec & Rex zijn in staat om superieure portioneer nauwkeurigheden van vegetarische producten te behalen. De RVF modellen zijn ontworpen om te voldoen aan alle mogelijke eisen van bedrijven in de vegetarische sector.

De verschillende machineconfiguraties samen met de optioneel verkrijgbare hijs- en kipinrichting maken de machine de perfecte vacuümvuller voor vegetarische productie.

Een RVF in combinatie met de REX UFM maakt perfecte vorming van bijvoorbeeld vegetarische gehaktballen of hamburgers mogelijk. Door de modulaire structuur kan een grote verscheidenheid aan producten op een eenvoudige en economische manier worden verwerkt en gevormd.

Marineren en paneren

De paneer en marineer lijnen van Schomaker zijn onder andere geschikt voor spiesjes, schnitzels en vele andere producten. De marineersystemen van het type SMD marineren het product in een dompelbad met marinadecomponenten. Het dompelbad kan klant specifiek worden ingesteld. Het paneersysteem type STP is geschikt om een paneer laag aan te brengen op het product. Dit kan paneermeel zijn, maar bijvoorbeeld ook bloem, broodkruimels of fijngemalen cornflakes.

Frituren, garen en koken

De machines van Schomaker bieden oplossingen op het gebied van garen, frituren en bakken van product. Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

De verschillende contact cookers, frituursystemen en hete lucht ovens zijn geschikt voor een grote variatie aan product en productie processen. Zo is de de Contact cooker type SKB is geschikt voor zorgvuldig en gelijkmatig koken, regenereren en bruinen van het product in eigen vocht, zonder extra olie of vet. De frituren SFT-T, SFE-T zijn geschikt voor het frituren/braden van vleesproducten met een producthoogte van 150 mm.

Ontnesten

Ontnesten

Ontnesten van trays met hoge snelheden
Sismatec & Intray bieden de meest effectieve oplossing voor het ontnesten van verpakkingen. De Intray machines zijn perfect geschikt voor productielijnen met hoge snelheden, compact gebouwd en zeer gebruiksvriendelijk. De tool van de machine is gedesigned voor de specifieke verpakking van de klant en zorgt voor een optimaal betrouwbaar productieproces.

Verpakken

Traysealen

Duurzaamheid, Skin verpakken | Met het oog op de toekomst
Sismatec & Proseal zijn marktleiders op het gebied van traysealen in de voedingsmiddelenindustrie. Het trayseal principe zorgt voor een vermindering van de footprint ten opzichte van andere manieren van verpakken van vlees en vlees vervangende producten. De innovatieve en intelligente software van de Proseal heeft ervoor gezorgd dat Proseal een van de marktleiders is geworden op het gebied van traysealen in de voedingsmiddelenindustrie.

Sismatec & Proseal focussen zich steeds meer op duurzaamheid en de nieuwste verpakkingstrends. De Proseal machines zijn de nummer één machines wanneer het gaat over het skin verpak proces. Daarnaast zijn Sismatec, Halopack en Proseal wereldwijd voorlopers omtrent het duurzaam verpakken van vlees en vegetarische producten.

Flowpacken

Sismatec & Belca zijn uw partner als het gaat om een breed assortiment flowpack machines. Belca ontwerpt, produceert en levert al meer dan 30 jaar verpakkingsoplossingen. Sismatec & Belca willen graag samen met u als klant een duurzame relatie opbouwen. Bij Sismatec kunt u rekenen op een 24/7 serviceverlening. 

Het assortiment Belca flowpackers bestaat uit: Belca BF serie, Belca SP serie en de Belca FN serie.  Deze series bestaan uit horizontale verpakkingsmachines en zijn onderverdeeld in folies die van boven- en van onder komen.