WIJ ZIJN SISMATEC

Vis & Sismatec

Technologisch partner in de vis sector

Het voorbereiden, bewerken, portioneren, wegen & doseren en verpakken van vis kan op talrijke manieren. Sismatec levert complete productie- en verpakkingslijnen voor de visindustrie. Door toepassing van de nieuwste toepassingen en technologieën realiseren wij een future-proof productie voor onze klanten.

Sismatec is gespecialiseerd in zowel proces als verpakkingslijnen binnen de vis industrie. Door middel van partnerships met een groot arsenaal aan A-merk machines, state of the art eigen oplossingen en jarenlange ervaring is Sismatec in staat volledige proces- en verpakkingslijnen te ontwerpen, samen te stellen en te automatiseren.

Daarnaast garandeert de organisatie 24/7 technische support door middel van een service en spare parts afdeling die altijd gebeld kan worden.

Wil je de oplossingen bekijken of informatie aanvragen? Kies een button.

Segmentoplossingen

Bewerken & bereiden

Mengen en tumblen

Sismatec & Vakona voor het mengen, balanceren, masseren, marineren en tuimelen van visproducten. De hoge gebruikersvriendelijkheid, die wordt bereikt door eenvoudige bediening en eenvoudige reiniging worden zeer gewaardeerd door de gebruiker. Door de grote keuze aan uitrustingsopties wordt een hoge mate van individualisering bereikt om een zo hoog mogelijk niveau van klant specifieke productoptimalisatie te bereiken.

Naast de standaard FM en de VM serie voor vacuümomstandigheden heeft Vakona ook de ESK serie ontwikkeld voor energie besparend koud tumblen van vis product. Beide series zijn beschikbaar in volumes van 60 tot en met 1800 liter.

Cutteren, emulgeren, mixen en meer

Met het merk Uzermak beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze universeelmachines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen in een machine worden uitgevoerd. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De machines behandelen veel taken die betrokken zijn bij de productie van visproducten: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk.

Onthuiden

In de categorie vis skinning heeft NOCK verschillende types. Deze types zijn: Cortex CBF 496, Cortex CBF 496 SALMON, Cortex CBF 496/7 SALMON TWIN, Skinex SB 496, Skinnex QS 888, Skinnex QS 98, Skinnex SBS 416, Skinex SBW 496 WHITE FISH, Freeze Drum Skinner TFE 350-TFE550. Onder de beschrijving staat een korte omschrijving van de verschillende types. Onder de tab ‘technische informatie’ staan de verschillen en de technische informatie tussen de types.

NOCK heeft verschillende tafelmodel machines met als functie vis te villen. Deze modellen zijn de volgende: Cortex CF 420, Skinex S 420 en de Cortex CF 300 COUNTERBOY. Technische informatie is te vinden onder de tab ‘technische informatie’.

Paneren en marineren

De paneer en marineer lijnen van Schomaker zijn onder andere geschikt voor kipfilet, spiesjes, (kip)schnitzels en vele andere producten.

De SMD machine reeks zorgt voor een tempura of bierbeslag laag op product. De SNP machines bedekken producten volledig met nat beslag of vloeibaar ei.

Frituren, braden & garen

De machine reeks van Schomaker biedt state of the art oplossingen aan op het gebied van garen, frituren, wellen, paneren, kruiden en bakken van vis. Ook is wikkelen van rolletjes geen probleem voor de wrapstar machines van Schomaker.

Veel machines zijn beschikbaar in elektrische variant zoals de elektrische gaar lijn voor het minimaliseren van de CO2-footprint. Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

Koken

Firex voor multifunctioneel koken
De oplossingen voor het multifunctioneel koken van Firex bieden: stoven, koken, bruinen, frituren, stomen en snelkoken. De betterpannen zijn zeer compact ontworpen en verkrijgbaar in elektrische of gasverwarmde versies, met meerdere capaciteiten van 50 tot 550 liter. Verschillende kookprogramma’s kunnen als favoriet worden ingesteld (voor stomen en koken onder druk) voor productie van visfilet tot gestoomde groenten tot vleessauzen en nog veel meer.

Het compacte formaat en de veelzijdigheid maken deze snelkook pan / drukbratt pan tot een onvervangbaar element in gecentraliseerde keukens, cateringdiensten, kantines en industrie.

Portioneren

Portioneren op gewicht

Sismatec & Treif voor het specialistisch portioneren op gewicht van vis. Het portioneren op gewicht kan op een perfecte manier, met een Treif portioning machine. Treif behaald optimaal nauwkeurige precisie snedes dat resulteert in een minimale verspilling, maximale consistentie en het behalen van extra winst. Exacte porties van vis zijn geen toeval dankzij het onlangs vernieuwde Dynamic Feed System dat zorgt voor een continu, maar zacht en product-aangepast producttransport naar het mes.

  • Voor hoge snelheden, hoge doorvoer en consistentie is de Treif Falcon-evolutie perfect geschikt.
  • De Jaguar, Lion en Puma zijn machines met hoge snijkwaliteit maar voor een kleine capaciteit. Ingevroren tot maximaal – 4 graden zijn voor deze machines geen probleem.

Dicing

Naast het snijden van vis zoals tonijn of zalm is het in blokjes en reepjes snijden van vis voor Treif ook geen probleem. Hoge prestaties, eersteklas snijkwaliteit, gebruiksvriendelijke bediening en optimale hygiëne functies zijn keywoorden die Treif hoog in het vaandel heeft en die indruk zullen maken op iedereen die bekend is met snijmachines.

Door middel van een superieur en breed aanbod van machines voor kleinere slagerijen tot groot industrie heeft is Treif al jarenlang marktleider op het gebied van vis snijden.

Slicing

De verschillende DIVIDER machines van Treif bieden een breed scala aan mogelijke voor het in plakjes snijden van vis zoals zalm of tonijn. De machine kan zowel stand alone als in lijn geintergreerd functioneren.

De serie reeks biedt mogelijkheden voor kleine en grote capaciteit, van een flexibele instapoplossing tot een volledig geautomatiseerde lijn. De nieuwe ontwikkelingen zorgen voor gebruiksvriendelijkheid, onderhoudsgemak en optimale productie m.b.t. snelheden en snijkwaliteit.

Vacuümvullen

De REX RVF series zijn wolf en vacuümvullers van de beste kwaliteit voor middelgrote tot grote industrie. De nieuw ontworpen, hygiënische en ruimtebesparende behuizing van de machines zijn zelfdragend en volledig gemaakt van roestvrij staal. Daarnaast zijn de machines voorzien van de nieuwe technologieën en software, waardoor de machines future-proof en zeer energie efficiënt zijn. Gemakkelijke trechter invoer kan dankzij het nieuw ontwikkelde hijstechnologie. De trechter is verkrijgbaar in 100, 160, 250 en 350 liter.

De RVF series zijn perfect in te zetten met een gehaktbal vormer, hamburger vormer en nog meer universele vorm machines.

Verpakken

Thermovormen en vacumeren

Sismatec & Webomatic gaan voor maximale efficiëntie en controle. Mechanische engineering, innovatie en technologie “made in Germany – made to last”. WEBOMATIC vacuümverpakkingsmachines bieden een optimale verpakking van food en non-food producten zoals medische en industriële goederen.

De thermo form machines van Webomatic worden altijd individueel afgestemd op de behoeften en producten van de klant en variëren van compacte oplossingen tot zeer efficiënte machines voor industriële Multi shift productie met grote aantallen.

De WEBOMATIC kamerbandmachines staan voor een superieure verpakkingstechnologie dat instaat is op grote schaal te produceren. De machines zijn bij uitstek geschikt voor het automatische vacuümverpakkingsproces van grote partijen en producten in vacuümzakken, die uitermate geschikt zijn voor vis producten.

Traysealen

Sismatec & Proseal zijn de basis van elke verpakkingslijn met trays. De Proseal-traysealer is een intelligente traysealer dat vaak het middelpunt van de productielijn is. Tijdens wisseling van product en/of tray kan de bijbehorende tool en folie snel gewisseld worden zodat er zo weinig mogelijk tijd verloren gaat. De innovatieve en intelligente software van de Proseal heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat Proseal een van de marktleiders is geworden op het gebied van traysealen in de voedingsmiddelenindustrie. Door het gebruik van een intelligent en gebruiksvriendelijk scherm kunnen recepten en productieprocessen snel verwisseld worden.

De Proseal traysealer bieden verschillende verpakkingsmogelijkheden zoals vac/gas, skin & map. Ook focussen Sismatec & Proseal zich op duurzaamheid door een samenwerking met Halopack, ’s wereld meest duurzame gasdichte verpakking voor voedingsmiddelen.

Flowpacken

Sismatec & Belca zijn uw partner als het gaat om een breed assortiment flowpack machines. Belca ontwerpt, produceert en levert al meer dan 30 jaar verpakkingsoplossingen. Sismatec & Belca willen graag samen met u als klant een duurzame relatie opbouwen. Bij Sismatec kunt u rekenen op een 24/7 serviceverlening. 

Het assortiment Belca flowpackers bestaat uit: Belca BF serie, Belca SP serie en de Belca FN serie.  Deze series bestaan uit horizontale verpakkingsmachines en zijn onderverdeeld in folies die van boven- en van onder komen.