WIJ ZIJN SISMATEC

Vlees & Sismatec

Technologisch partner in de vlees sector

Het voorbereiden, bewerken en verpakken van vlees kan op talrijke manieren en kunt u volledig aan ons overlaten. Sismatec levert complete productielijnen in samenwerking met de beste merken als het gaat om het produceren en verpakken van vlees.

Het bewerken, voorbereiden, portioneren en verpakken van vlees kan in samenwerking met Sismatec op talrijke manieren. Sismatec heeft een aanbod machines en oplossingen die aansluiten op de verschillende wensen van ambacht & retail en groot industrie. Van volledig geautomatiseerde productie en verpakkingslijnen tot kleine stand-alone machines voor de kleinere slagerijen.

Wil je de oplossingen bekijken of informatie aanvragen? Kies een button.

Segmentoplossingen

Bewerken & bereiden

Mengen en tumblen

Sismatec & Vakona hebben veel ervaring in het mengen, balanceren, masseren, marineren en tuimelen van alle vlees producten. De Vakona machines maken indruk door de hoge gebruikersvriendelijkheid, die wordt bereikt door eenvoudige bediening en eenvoudige reiniging. Door de grote keuze in verschillende groottes en uitrustingsopties wordt een hoge mate van individualisering bereikt om een ​​zo hoog mogelijk niveau van klant specifieke productoptimalisatie te bereiken.

De mixers van Vakona zijn verdeeld over drie reeksen. De standaard FM serie, de VM serie voor vacuümomstandigheden en de ESK serie voor energie besparend koud tumblen van vlees product. Alle drie de series zijn beschikbaar in volumes van 60 tot en met 1800 liter.

Cutteren en emulgeren

Met het merk Uzermak beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze universeelmachines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen in een machine worden uitgevoerd. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De machines behandelen een grote diversiteit aan taken die betrokken zijn bij de productie van vlees producten: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk. Maximalisering van efficiëntie en kwaliteit!

Injecteren

De automatisch pekel injectoren van Vakona zijn volledig ingericht naarmate de eisen van de voedingsmiddelen industrie. Door de nieuwste technologie zijn de pekelinjectoren van Vakona instaat maximale injectienauwkeurigheden te behalen.

Door de robuuste constructie en het compacte design zijn de machines gemakkelijk te onderhouden en gemakkelijk schoon te maken. Injectiepatronen zijn variabel in te stellen via de automatische riempositionering.

De pekel injectoren zijn beschikbaar in verschillende types, afhankelijk van het aantal injectoren: 17, 21, 26, 52, 54-105 en 81-184.

Ontzwoerden & ontvliezen

De machine reeks van Nock bestaat uit ontzwoer, onthuid, skin en snijmachines voor vlees, wild & gevogelte en vis.

De Nock Cortex CB reeks wordt gebruikt in kleine tot middelgrote organisaties. De ontzwoerder, ook wel ontvliesmachine, heeft vooral perfecte resultaten bij het ontzwoerden van vlakke en hoge stukken, bijvoorbeeld de buik, rugvet, zwoerd op maat snijden en gedeeltelijk snijden.

Daarnaast zijn de er twee speciale machines ontwikkeld voor döner en gyros. De machines zijn uitermate geschikt voor kalfsvlees, varkensvlees, kipfilet en lamsvlees. Onder de tab ‘technische informatie’ zijn de verschillen en de technische informatie te vinden over de verschillende types.

Wolven

De MEW series van MADO bestaat uit drie onderdelen: de stopwolven voor de ambacht, de automatisch wolf machines voor klein industrie en de industriële wolf machines. 

MADO industriële wolven creëren productie-oplossingen op alle gebieden van de vleesverwerkende industrie. Bewezen technologie, gecombineerd met eersteklas materialen en hoogwaardige afwerking garanderen optimale werkresultaten in elke fase. Verschillende MEW wolven beschikken over een geïntegreerde hef-inrichting voor normwagens van 200 liter, hydraulische worm-uitwerper en een elektrische vergrendelde lekbescherming. Het trechter volume is 500 liter. 

Cutteren

Cutters met gepatenteerde top technologie beschikbaar in vele varianten en maten. Voor de ambacht & retail en voor de groot industrie. Tafelmodellen, standaard cutters en industriële cutters (check afbeeldingen). Een volwassen technologie, gecombineerd met innovatieve machinebesturing garanderen optimale werkresultaten in elke fase.

Beschikbaar met touchscreen voor het invoeren van alle instelpunten van messchachtsnelheid, aantal omwentelingen van de kom, temperatuur,en programmeerbare besturing voor het opslaan van 26 recepten met 11 werkstappen.

Marineren en paneren

De paneer en marineer lijnen van Schomaker zijn onder andere geschikt voor spiesjes, schnitzels en vele andere producten. De marineersystemen van het type SMD marineren het product in een dompelbad met marinadecomponenten. Het dompelbad kan klant specifiek worden ingesteld. Het paneersysteem type STP is geschikt om een paneer laag aan te brengen op het product. Dit kan paneermeel zijn, maar bijvoorbeeld ook bloem, broodkruimels of fijngemalen cornflakes.

Directe overgangen tot andere systemen, zoals de frituursystemen van Schomaker zijn mogelijk.

Frituren, garen en koken

De machines van Schomaker bieden oplossingen op het gebied van garen, frituren en bakken van product. Schomaker beschikt over machines van een hoge kwaliteit en levert daarbij een klantgerichte service waarbij de wens van de klant altijd bovenaan staat.

De verschillende contact cookers, frituursystemen en hete lucht ovens zijn geschikt voor een grote variatie aan product en productie processen. Zo is de de Contact cooker type SKB is geschikt voor zorgvuldig en gelijkmatig koken, regenereren en bruinen van het product in eigen vocht, zonder extra olie of vet. De frituren SFT-T, SFE-T zijn geschikt voor het frituren/braden van vleesproducten met een producthoogte van 150 mm.

Multifunctioneel koken

De betterpanen van Firex zijn oplossingen die multifunctioneel koken bieden: stoven, koken, bruinen, frituren, stomen en snelkoken. Het compacte formaat en het multifunctionele systeem van deze apparatuur maakt biedt vele mogelijkheden, dankzij de elektronische applicatie kunnen er verschillende kookprogramma’s ingesteld worden (voor stomen en koken onder druk) voor productie: van omeletten tot visfilet, gestoomde groenten tot vleessauzen en nog veel meer.

De betterpannen zijn verkrijgbaar in elektrische of gasverwarmde versies, met meerdere capaciteiten van 50 tot 550 liter.

Portioneren

Op grootte of gewicht

Sismatec & Treif voor maximale nauwkeurigheid bij het portioneren op gewicht van Vlees. Door middel van ontwikkeling met de nieuwste technieken en het blijven streven naar superieure snijkwaliteit is Treif al jarenlang marktleider op het gebeid van vlees portioneren op gewicht. De Lion en de Puma zijn geschikt voor ambacht & retail, de Falcon Hybrid voor grootschalige productie en maximale precisie. Scroll door de foto’s voor de verschillende portion cutters.

Exacte porties zijn geen toeval dankzij het onlangs vernieuwde Dynamic Feed System dat zorgt voor een continu, maar zacht en product-aangepast product transport naar het mes. Of het nu karbonades, steaks of schnitzels zijn, of het nu vers, gekoeld of bevroren is tot – 4 graden. De portion cutters van Treif zijn meer dan geschikt.

Dicing

Sismatec & Treif gaan voor hoge prestaties, eersteklas snijkwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening. Het succesverhaal van Treif is begonnen met het in blokjes snijden en raspen van vlees. Door middel van een superieur en breed aanbod van machines voor kleinere slagerijen tot groot industrie is Treif al jarenlang marktleider op het gebied van vlees snijden.

De Argon, Flelix, Flexon en de Twister zijn geschikt voor de ambacht en retail. De Twistas, Twisan en de Avitos zijn geschikt voor de groot industrie en hebben al hun voordelen. Zo is de Treif Avitos geschikt voor de industrie en is instaat vlees tot -18 graden Celsius in blokjes en reepjes te snijden, perfect resultaat gegarandeerd. Check alle Treif Dicing machines via onderstaande button of scroll door de afbeeldingen.

Slicing

Sismatec & Treif zijn specialisten in het slicen van vlees producten. De verschillende Divider machines van Treif bieden een breed scala aan mogelijke toepassingen. Het is mogelijk de machine in lijn te plaatsen, waardoor er talloze combinatiemogelijkheden zijn.

De verschillende Slicers van Treif bieden mogelijkheden voor kleine en grote capaciteit, van een flexibele instapoplossing tot een volledig geautomatiseerde lijn. De DIVIDER machines hebben een nieuw initiatief touchscreen dat zeer gebruiksvriendelijk is, ook zorgen de nieuwe netwerkmogelijkheden voor optimaal gebruiksgemak.

Zagen

Sismatec & Mado gaan voor veelzijdigheid, precisie en veiligheid. De MKB lintzaag met nieuw ontworpen FPS finger protection systeem. Standaard uitgerust met vaste tafel, compleet met schep, beendermeelcontainer, afneembaar drukapparaat en in hoogte verstelbare riembescherming.

Of het nu gaat om botten, karbonades, ribben, bevroren, gerookt vlees of spek. De MKB serie versnippert/zaagt alles precies en met schoon gesneden oppervlakken. De ergonomische MADO-lintzagen kunnen eenvoudig en hygiënisch worden gereinigd met de hogedrukreiniger. Verschillende versies voor de ambacht & retail en groot groot industrie. Veiligheid op één.

Vacuümvullen (en/of vormen en wolven)

De REX RVF series zijn wolf en vacuümvullers van de beste kwaliteit voor middelgrote tot grote industrie. De nieuw ontworpen, hygiënische en ruimtebesparende behuizing van de machines zijn zelfdragend en volledig gemaakt van roestvrij staal. Daarnaast zijn de machines voorzien van de nieuwe technologieën en software, waardoor de machines future-proof en zeer energie efficiënt zijn. Gemakkelijke trechter invoer kan dankzij het nieuw ontwikkelde hijstechnologie. De trechter is verkrijgbaar in 100, 160, 250 en 350 liter.

De RVF series zijn perfect in te zetten met een gehaktbal vormer, hamburger vormer en nog meer universele vorm machines.

Verpakken

Thermovormen & vacumeren

Sismatec & Webomatic gaan voor maximale efficiëntie en controle. De dieptrekkers van Webomatic worden altijd individueel afgestemd op de behoeften en producten van de klant en variëren van compacte oplossingen tot machines voor industriële multi shift productie met grote aantallen. Naast de dieptrekkers beschikt het assortiment van WEBOMATIC over kamerbandmachines en enkel- en dubbelkamer vacumeermachines. Scroll door de afbeeldingen voor de verschillende machines.

Traysealen

Sismatec & Proseal zijn de basis voor elke verpakkingslijn. De Proseal-traysealer is een intelligente traysealer dat vaak het middenpunt van de productielijn is. De innovatieve en intelligente software van de Proseal heeft er de laatste jaren voor gezorgd dat Proseal een van de marktleiders is geworden op het gebied van traysealen in de voedingsmiddelenindustrie.

De vacuum/gas functie van de Proseal traysealers is perfect voor het vlees segment. Dit proces verlengt de houdbaarheid waardoor het product beter geschikt is voor de transportketen, terwijl de veiligheid en versheid voor de eindgebruiker worden gewaarborgd.

Flowpacken

Sismatec & Belca zijn uw partner als het gaat om een breed assortiment flowpack machines. Belca ontwerpt, produceert en levert al meer dan 30 jaar verpakkingsoplossingen. Sismatec & Belca willen graag samen met u als klant een duurzame relatie opbouwen. Bij Sismatec kunt u rekenen op een 24/7 serviceverlening. 

Het assortiment Belca flowpackers bestaat uit: Belca BF serie, Belca SP serie en de Belca FN serie.  Deze series bestaan uit horizontale verpakkingsmachines en zijn onderverdeeld in folies die van boven- en van onder komen.