WIJ ZIJN SISMATEC

Zuivel en kaas & Sismatec

Technologisch partner in de zuivel en kaas sector

Het bewerken, voorbereiden, portioneren en verpakken van zuivel en kaas producten kan in samenwerking met Sismatec op talrijke manieren. Op basis van state of the art machines, kennis door jarenlange ervaring en eigen research en development kan Sismatec de productie volledig opstellen en automatiseren. De organisatie zorgt dat de oplossing u continuïteit kan bieden door een gespecialiseerde 24/7 servicedienst.

Wil je de oplossingen bekijken of informatie aanvragen? Kies een button.

Segmentoplossingen

Bewerken & bereiden

Mengen

VAKONA is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van voedselverwerkende machines. De focus ligt op het gebied van tuimelaars, vacuüm- en massagemachines en delicatessenmixers.
Versies: 60, 100, 125, 150, 220, 250, 300, 350, 400, 500, 70, 850, 1200, 1500 & 1800 liter.

De FM en VM mengers van Vakona zijn zeer geschikt voor de zuivel en kaas industrie. Het verschil tussen deze twee series is de omgeving waarin gemengd wordt; bij de FM is dit gelijk aan de omgeving waarin de menger staat, bij de VM wordt gemengd in een vacuüm omgeving. Mengen in een vacuüm omgeving kan bepaalde producten ten goede doen, denk hierbij aan de kwaliteit van mengen en de houdbaarheid van product.

Cutteren, emulgeren, mixen en meer

Met het merk Uzermak beschikt Sismatec over de nieuwe generatie universeelmachines. Deze universeelmachines worden gekenmerkt door uitzonderlijke veelzijdigheid: meerdere bewerkingsstappen kunnen in een machine worden uitgevoerd. Hierdoor wordt maximalisering van kwaliteiten efficiëntie behaald. De machines zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Versies: 5, 60, 90, 110, 200, 400 & 800 liter.

De machines zijn instaat vele productiestappen binnen de zuivel & kaas sector te combineren: mengen, cutteren, emulgeren en homogeniseren. Directe en indirecte verwarming, koeling en produceren onder vacuüm is ook mogelijk. Processing van onder andere cheddar, mozzarella, soja producten en meer.

Portioneren

Op grootte of gewicht

Treif is al jarenlang marktleider op het gebeid van het portioneren op gewicht van kaas. De machines van Treif garanderen optimale precisie sneden dankzij intelligente software en messen van het hoogste niveau. Toeval wordt uitgesloten: door het dynamic feed systeem worden exacte porties gegarandeerd.

Snijden op hoge snelheid met extreem hoge doorvoer en consistent betrouwbare nauwkeurigheid kan met de FALCON-Evolution of de FALCON ROBOTLINE die volledig geautomatiseerd is door middel van robotica oplosingen. Beide machines staan voor een onverslaanbaar tempo dankzij vooruitziende optimalisatie van alle afzonderlijke processen.

De JAGUAR, LION, PUMA zijn ontwikkeld voor een kleinere capaciteit met superieure snijkwaliteit. Eenvoudige vorm, hoge functionaliteit, hoge gebruiksvriendelijkheid en bedrijfsveiligheid zijn kenmerken van de Treif JAGUAR. De Treif Jaguar wordt gebruikt in klein & middelgroot industrie, slagers en kantinekeukens.

Dicing

Blokjes en reepjes snijden van kaas is waar Treif goed in is. Superieure snijkwaliteit, consistentie, gebruiksvriendelijkheid en onderhoudsvriendelijk zijn elementen die hoog in het vaandel staan bij Treif.

Met de Treif FLEXON kan in zowel kleine en middelgrote bedrijven aan alle behoeften worden voldaan bij het blokjes en reepjes snijden van kaas. Kaas maar ook vlees wordt perfect in blokjes of reepjes gesneden

Slicing

De verschillende DIVIDER machines van Treif bieden altijd de juiste oplossingen bij het in plakjes snijden van kaas. Het is mogelijk de machine in lijn te plaatsen, waardoor er talloze combinatiemogelijkheden zijn.

De verschillende Slicers van Treif  bieden mogelijkheden voor kleine en grote capaciteit, van een flexibele instapoplossing tot een volledig geautomatiseerde lijn.

Vacuümvullen

De REX RVF series zijn wolf en vacuümvullers van de beste kwaliteit voor middelgrote tot grote industrie. De nieuw ontworpen, hygiënische en ruimtebesparende behuizing van de machines zijn zelfdragend en volledig gemaakt van roestvrij staal. Daarnaast zijn de machines voorzien van de nieuwe technologieën en software, waardoor de machines future-proof en zeer energie efficiënt zijn. Gemakkelijke trechter invoer kan dankzij het nieuw ontwikkelde hijstechnologie. De trechter is verkrijgbaar in 100, 160, 250 en 350 liter.

De RVF series zijn perfect in te zetten met een gehaktbal vormer, hamburger vormer en nog meer universele vormmachines.

Ontnesten

Ontnesten

Met Intray bied Sismatec de ideale oplossing voor verpakkingslijnen met plastic of kartonnen bakken in de kaasindustrie. INTRAY stroomlijnt voedselproductie met elektrische en hygiënische verpakkings ontnesters. Ongeacht de snelheid en inhoud van de verpakkingen lost een INTRAY-ontnester de taak volledig op.

De ontnesters zijn zo ontwikkeld dat verpakkingen perfect ontnest worden en op de juiste plaats belanden, daarnaast zijn de ontnesters gemakkelijk in bestaande productielijnen te integreren. In minder dan een minuut kan de tool worden gewijzigd en kan verdere productie, met andere verpakking en/of product, door gaan. Het simpele maar ver doordachte systeem garandeert een continue doorvoerproces.

Verpakken

Traysealen

Kaas verpakken in plastic of kartonnen verapakkingen is bij Sismatec geen probleem. Op basis van de samenwerking met Proseal is Sismatec in staat de ideale verpakkingslijn te ontwerpen, aan te bieden en te leveren.

De traysealers van Proseal hebben verschillende functies voor schillende product wensen, zoals vac/gas voor langere houdbaarheid. De Proseal machines lopen uit een van manueel, semiautomatisch en volledig automatisch met een capaciteit tot 180 verpakkingen per minuut.

De Proseal machines maken het voor de klant makkelijk om van recept te wisselen door een gemakkelijke tool switch in combinatie met een gebruiksvriendelijke display waarbij recepten gemakkelijk veranderd/gewisseld kunnen worden. Verschillende Proseal oplossingen zoals een tool loading trolley, tool storage rack en pro-test vergemakkelijken productie starts en product wisselingen.

Thermovormen & vacumeren

Sismatec & Webomatic voor het thermoform verpakken van kaas producten. De Webomatic® ML-C thermovormmachines vormen individueel gevormde, gesneden en bedrukte verpakkingen. Verpakkingen voor kaas en vis, wild & gevolgde en vlees kunnen worden ontworpen volgens de wensen van de klant en worden vervaardigd met hoge industriële productiesnelheden. 

De ML-C machine reeks bestaat uit de ML-C 2600, ML-C 3600, ML-C 5600 en ML-C 7600. Voor kleinere capaciteit en voor grootschalige productie. De kamerbandmachine CL-C 950 is het instapmodel in de geautomatiseerde verpakking in zakken in WEBOMATIC CleanDesign®.

Flowpacken

Sismatec & Belca zijn uw partner als het gaat om een breed assortiment flowpack machines. Belca ontwerpt, produceert en levert al meer dan 30 jaar verpakkingsoplossingen. Sismatec & Belca willen graag samen met u als klant een duurzame relatie opbouwen. Bij Sismatec kunt u rekenen op een 24/7 serviceverlening. 

Het assortiment Belca flowpackers bestaat uit: Belca BF serie, Belca SP serie en de Belca FN serie.  Deze series bestaan uit horizontale verpakkingsmachines en zijn onderverdeeld in folies die van boven- en van onder komen.