Sous-vide machine

Wanneer u zoekt op sous-vide machine bent u daarvoor aan het juiste adres bij Sismatec. Zo worden onze machines vooral gebruikt voor voedingsproducten die u graag wilt voorzien van een sensationele smaak. Een sous-vide machine is ten eerste bedoeld om vacuüm te verpakken en luchtdicht te sealen.
Hierbij geldt dat stilstaande lucht een isolerende werking heeft en hitte doorvoer sterk verminderd. Doordat alle lucht in de vacuümzak wordt weggenomen verbeterd het contactoppervlak tussen product en water of stoom, waardoor het product gelijkmatig en beter gaart. 

Bovendien blijven alle sappen en dus alle smaken bewaard in de vacuumverpakking tijdens de bereiding. Ten tweede behoudt vlees, kip en vis krijgt zo een meer nattere structuur in plaats van een droge structuur. Tijdens het bereiden van bijvoorbeeld vlees en het uiteindelijk consumeren van vlees merk je duidelijk een groot verschil. Bent u benieuwd naar de machines in ons assortiment? Bekijk dan het assortiment online. Wanneer u meer vragen heeft over de sous-vide machine kunt u gerust contact met ons opnemen. 

Sous-vide machine

REX RVF700 | Sismatec

Sous-vide machine.

Het Franse woord sous-vide staat voor vacuüm garen. Deze kooktechniek is sterk in opkomst. Vooral de voordelen zoals een verfijnde smaak en textuur, maximale smaak, gelijkmatig gaar en vochtbehoud zijn sterke punten om sous-vide als kooktechniek toe te passen in uw productie.

Sous-vide is het proces waarbij in vacuüm verpakte etenswaren in een waterbad op relatief lage en constante temperatuur worden verwarmd zodat het geleidelijk en gelijkmatig gaar wordt. Sous-vide is geschikt voor de bereiding van vlees, vis, groente, vruchten, desserts en zelfs cocktails.

Met sous-vide gaar je gerechten eenvoudig tot perfectie. Geen stress want je hoeft nauwelijks op te letten: simpelweg de juiste temperatuur en (minimum) tijd in stellen en sous-vide doet de rest en het resultaat is altijd geweldig. Resultaten als de foto hieronder zijn heel eenvoudig en niet langer voorbehouden aan chefkoks. Zelfs u kunt een grote Picanha tot in perfectie bereiden in een handomdraai. Lees verder om te ontdekken hoe het werkt en waarom sous-vide ook iets voor u is!

Sous-vide machine, maar waarom eigenlijk?

Door het volledig onderdompelen in een waterbad of stoom, waarbij het vacumeren en sealen van het product in vacuümzakken of vacuümfolie is uitgevoerd, kan vervolgens het product worden ondergedompeld in water of stoom zonder ermee in aanraking te komen. Water is bij uitstek een uitstekende warmtegeleider, bovendien maximaliseert het contactoppervlak voor warmteoverdracht, zodat het product gelijkmatiger en beter gaart.

Doordat vlees, kip of vis langere tijd op een constante lage temperatuur beneden kookpunt wordt verwarmt en gaar wordt gemaakt, blijft het product malser en smaakvoller. Immers door denaturalisatie van eiwitten of afbreuk van vitaminen en mineralen krijgt u een prachtig eindproduct. Door nauwkeurige temperatuurbeheersing is het mogelijk telkens hetzelfde resultaat te bereiken.

Smaaksensatie
Als u eenmaal een Gunther injectiemachine gewend bent, dan zult u waarschijnlijk nooit meer anders bereiden. Wellicht heeft u al een idee om uw product op smaak te brengen. Misschien heeft u nog niet helemaal een idee bij het smaakvol bereiden, maar neem gerust even contact op met onze adviseurs. Zij kunnen u als geen ander uitleggen hoe u kip injecteren bbq kunt realiseren.

Proseal GT5eX twin | Sismatec

Vakona | Sismatec

Gunther machines

Sismatec levert ten eerste individuele machines die vlees injecteren met water, maar bovenal ook  complexe productielijnen voor de verwerking van levensmiddelen.

Elk machine opstelling wordt ten tweede op maat geleverd waarbij een belangrijk onderdeel vormt voor het precies plaatsen van de machinelijn van uw productieproces. Kortom een precieze installatie is enorm belangrijk. Er is nog een reden waarom het belangrijk is dat u op juiste wijze installatie en onderhoud pleegt aan de machines. Vandaar dat onze monteurs u graag helpen bij het opbouwen van de machinesystemen.

Aan de andere kant als u een machine zoekt, kijk dan ook even bij onze occasions. Wellicht hebben we op dit moment een goede occasions voorradig.

Adres

Twentepoort Oost 8
7609 RG Almelo

Contact service

E-mailadres
services@sismatec.nl

Direct contact

Service telefoonnr.
+31 (0)546-874118

Portal

Sismatec inlogportal
Inloggen? Klik hier