Vacumeren

Zoekt u naar vacumeren? Daarvoor bent u bij Sismatec aan hét juiste adres. Met vacumeren wordt al het lucht uit de verpakking verwijdert, zodat de houdbaarheid wordt verlengd. Zo kunt u met vacumeren niet alleen zorgen voor een professionele uitstraling van uw product. Maar ook zorgt vacumeren voor een langere houdbaarheid van uw product. Doordat een vacuüm oplossing valt toe te passen op zowel kleine als grote productieschaal biedt het voor kleine en grote producenten vele voordelen. 

Wanneer u wilt vacumeren zorgt u daarmee voor een aanzienlijke tijdbesparing ten opzichte van reguliere verpakkingsmethoden. Bovendien zorgt het vacumeren ervoor dat de smaak van uw producten niet verloren gaat. Daardoor zal de consument een aangename smaaksensatie proeven. 

Wanneer u meer informatie wilt over de mogelijkheden kunt u daarvoor vrijblijvend contact opnemen met Sismatec. Wij voorzien u graag van passende informatie over de mogelijkheden.

vacumeren

Vlees vacumeren | Sismatec

voordelen van vacumeren

Vacumeren is een techniek waarbij de lucht uit een verpakking wordt verwijderd en deze vervolgens luchtdicht wordt afgesloten. Het heeft vele voordelen die de houdbaarheid en kwaliteit van voedsel aanzienlijk verbeteren. 

Een van de meest opvallende voordelen is de verlengde houdbaarheid van voedsel. Door het verwijderen van lucht wordt de groei van bateriën en schimmels vertraagd. Dit is vooral gunstig voor bederfelijke producten zoals vlees, vis en zuivelproducten. Een ander belangrijk voordeel is het voorkomen van vriesbrand bij ingevroren voedsel. Lucht kan namelijk leiden tot uitdroging en verkleuring van voedsel tijdens het invriezen. Bovendien behoudt vacumeren de smaak en textuur van voedsel beter dan traditionele bewaarmethoden. 

Verschillende formaten

Sismatec is uw partner in industriële automatisering & robotica in de voedingsindustrie. We bieden diverse mogelijkheden voor de integratie van smart industrie en robotica waarmee we iedere productielijn zo optimaal mogelijk kunnen inrichten. Zoals het inzetten van robot armen of delta pickers voor het optimaliseren van een productieprocessen. Combineer deze robotica met machines van onze A-merken en creëer de ultieme productielijn voor iedere situatie! Wij zijn instaat alle systemen 24/7 te monitoren en te onderhouden. In samenwerking met onze technische dienst kunnen wij ervoor zorgen dat uw productieproces vlekkeloos verloopt en blijft lopen.

Industriële geautomatiseerde machine

Hoogwaardige kwaliteit

Doordat alle machines voldoen aan de hoogste kwaliteit- en veiligheidseisen haalt u een ware topmachine in huis. Door middel van een hoogwaardige machine kunt u zonder problemen kleine of grote producties verwerken binnen uw proces.

Wilt u meer informatie over onze machines of onderhoud van onze machines? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact op met Sismatec.

Transportband Sismatec
Vakona | Sismatec
Mado vloermodel cutter | Sismatec
Bus van Sismatec

Over Sismatec

Sismatec levert machines van A-merken, bijvoorbeeld Slsmatec, voor het bereiden, bewerken, portioneren, vullen, doseren, wegen en verpakken van voedsel en farmaceutische artikelen. Dit doen wij sinds 1963. We kennen de hoge eisen waar uw producten aan moeten voldoen. Voedselveiligheid is net als veilig kunnen werken met machines een voorwaarde. Daarnaast zijn bedienings- en schoonmaak gemak belangrijk voor u en uw medewerkers. Verder levert Sismatec machines voor het bereiden, bewerken, portioneren, vullen, wegen en verpakken van voedsel. “Clean design”, eenvoudige bediening, veilig werken, bedrijfszeker en efficiency verbeterend, zijn kenmerkend voor de machines die Sismatec bouwt / levert.